fbpx
Azi: 27 iunie, 2022 / 2:07 pm

Mentenanță site – Ce este întreținerea site-ului web și de ce este importantă?

După ce ați lansat un site web la care ați lucrat luni de zile (și poate chiar ani), acesta este în sfârșit la vedere pentru toată lumea. De acum, puteți să-l lăsați în pace până data viitoare când veți avea nevoie să îl reproiectați, nu-i așa? Nu chiar atât de repede.

Site-ul dumneavoastră este o investiție și ar trebui îngrijit cu cea mai mare atenție și eficiență. Acesta are nevoie de monitorizare, actualizare și optimizare constantă pentru a performa la cel mai bun nivel.

În multe cazuri, s-ar putea să nu fie mare lucru. Însă, uneori, se poate confrunta cu o problemă gravă de securitate sau cu o caracteristică nefuncțională.

Mentenanța periodică a site-ului dumneavoastră web este, de fapt, destul de simplă. Majoritatea agențiilor digitale oferă pachete care vă vor întreține site-ul dumneavoastră cu un design fabulos, cu o performanță excelentă și poate chiar cu îmbunătățiri în viitor.

Mentenanța unui site web presupune verificarea periodică a site-ului dumneavoastră web pentru a identifica probleme și greșeli și pentru a-l menține actualizat și relevant. Această operațiune ar trebui să se facă în mod constant pentru a vă menține site-ul web sănătos, pentru a încuraja creșterea continuă a traficului și pentru a vă consolida SEO și clasamentul Google.

Menținerea unui site web bine întreținut și atractiv este importantă pentru toate companiile mari și mici, pentru a atrage și a păstra clienții.

Mentenanța site-ului web poate deveni cu ușurință doar unul dintre aceste lucruri, deoarece nu prezintă întotdeauna probleme imediate. Totuși, la fel cum sănătatea ta se poate prăbuși dacă stai prea mult timp fără un control regulat, la fel se poate întâmpla și cu sănătatea site-ului tău web.

Monitorizarea cu regularitate a site-ului dumneavoastră web este o necesitate pentru ca afacerea dumneavoastră să funcționeze fără probleme.

Servicii de mentenanță a site-urilor web – o analiză detaliată

De ce este importanta intrtinerea JustWebSecuritatea este una dintre cele mai mari amenințări pentru site-urile web care nu sunt bine întreținute. Malware-ul de pe un site web poate provoca daune ireparabile și, cel mai grav, astfel de site-uri web pot fi închise. Totodată, nu doar site-ul dumneavoastră este în pericol; un site web afectat de malware reprezintă, de asemenea, un real pericol pentru cei care îl vizitează.

Vă prezentăm o scurtă listă de sarcini pe care ar trebui să le includeți în serviciile de mentenanță a site-ului dumneavoastră pentru un program săptămânal, lunar, trimestrial sau anual.

Se realizează săptămânal

 • Verificați că toate paginile dumneavoastră se încarcă fără erori
 • Efectuați o copie de rezervă și asigurați-vă că este păstrată o versiune anterioară a site-ului dumneavoastră
 • Realizați actualizări ale programelor și pluginurilor site-ului web
 • Verificați dacă toate formularele dumneavoastră funcționează corect
 • Eliminați comentariile spam de pe pagini și postări
 • Examinați-vă paginile pentru a verifica dacă există link-uri rupte
 • Căutați erori 404 și remediați sau redirecționați
 • Scrieți un articol sau mai multe pe blog pentru a păstra comunitatea dumneavoastră implicată și pentru a stimula traficul SEO.

Se realizează lunar

 • Analizați statisticile site-ului web din luna precedentă
 • Verificați blog-ul pentru a vedea eventualele articole care ar putea fi îmbunătățite
 • Revizuiți scanările de securitate și asigurați-vă că nu există nimic suspect.
 • Verificați viteza de încărcare a site-ului web și asigurați-vă că nimic nu îl afectează.

Se realizează trimestrial

 • Examinați designul și structura site-ului dumneavoastră web – ar putea fi îmbunătățite?
 • Verificați elementele grafice și imaginile – este necesară o actualizare?
 • Revizuiți meta titlurile și descrierile pentru ca acestea să fie cât mai eficiente din punctul de vedere al optimizării SEO.
 • Testați și îmbunătățiți pop-up-urile, formularele și apelurile la acțiune
 • Analizați volumul de lucru pentru eficientizarea activității dumneavoastră, încercând să vedeți dacă ceva poate fi automatizat
 • Testați-vă site-ul web pe toate dispozitivele și browserele pentru ca acesta să se afișeze corect
 • Revizuiți campaniile de publicitate și de marketing în vederea stabilirii dacă este nevoie să modificați sau să actualizați ceva.
 • Verificați starea de sănătate a backup-ului prin restaurarea versiunii anterioare a site-ului web.

Se realizează anual

 • Actualizarea referințelor la anul în curs
 • Examinarea fiecărei pagini pentru acuratețea conținutului, gramatică, greșeli de scriere și relevanță
 • Verificați adresele de e-mail active și vedeți dacă unele sunt excesive și pot fi șterse
 • Asigurați-vă că domeniul site-ului dvs. este reînnoit
 • Evaluați dacă este necesară o modernizare a designului site-ului web
 • Revizuiți cele mai performante articole de pe blogul dumneavoastră și vedeți dacă acestea pot fi actualizate cu conținut nou

De ce este importantă mentenanța site-ului web?

intretinerea site ului web JustWebO mentenanță lunară și constantă a site-ului dumneavoastră web va permite ca acesta să rămână actualizat, sigur de utilizat și să funcționeze perfect. Lipsa unei întrețineri corespunzătoare poate face ca site-ul dumneavoastră să fie vulnerabil la hack-uri, bug-uri și incompatibilități de browser.

După cum am menționat mai sus, mentenanța regulată a site-ului web este o parte importantă a afacerii dumneavoastră, care se dezvoltă în mod constant. De aceea, este esențial să vă îngrijiți în permanență de întreținerea site-ului dumneavoastră web.

Numeroase contracte de mentenanță a site-urilor web permit, de asemenea, efectuarea de lucrări suplimentare pentru a contribui la creșterea afacerii și a site-ului dumneavoastră. Aceasta poate fi sub forma unor caracteristici sau funcționalități suplimentare pe site, a îmbunătățirii ratei de conversie a site-ului dumneavoastră web sau chiar a unor servicii SEO și de marketing în desfășurare.

Cel din urmă motiv important pentru care ar trebui să vă gândiți cu privire la obținerea unui serviciu de mentenanță web este prioritatea. Clienții care au un contract de mentenanță continuă cu dezvoltatorii lor sau cu agenția lor digitală, vor beneficia de timpi de execuție garantați. Ceea ce înseamnă că problemele lor vor avea prioritate față de clienții care vor solicita efectuarea de îmbunătățiri ad-hoc.

În cazul în care aveți o problemă urgentă pe site-ul dumneavoastră, însă nu aveți un contract de mentenanță în vigoare, veți fi cel mai probabil la capătul listei de așteptare.

Factori de care trebuie să țineți cont

Există mai multe aspecte pentru a stabili necesitatea de a achiziționa un pachet de mentenanță a site-ului web.

Mentenanță site 404 • JustWeb

 • Dimensiunea site-ului web
 • Scopul site-ului web
 • În ce proporție site-ul dumneavoastră web este conținut personalizat
 • Cât de repede crește afacerea dumneavoastră?
 • Câtă experiență aveți în întreținerea site-urilor web?
 • Website-ul dumneavoastră este în acest moment depășit?
 • Cât timp trebuie să dedicați întreținerii site-ului web?

Având în vedere că ați citit tot acest articol, este probabil să aveți o idee dacă mentenanța propriului site web este ceva de care vă puteți ocupa în prezent. Dacă website-ul dumneavoastră stagnează pur și simplu și ocupă spațiu pe internet, ar trebui să luați în considerare cu siguranță achiziționarea unui pachet de mentenanță a website-ului.

Site-ul web ar trebui să fie un instrument care sprijină și ajută afacerea dumneavoastră să crească. Reprezintă o entitate care trăiește și respiră și care merită timpul și atenția dumneavoastră pentru a-și îndeplini potențialul.

Permiteți-ne să vă ajutăm

Credem cu adevărat că un proiect web nu se termină în ziua lansării.

La JustWeb oferim servicii de mentenanță a site-ului web fiabile și accesibile, fără a încheia contracte pe perioadă nedeterminată. Oferim SEO, găzduire, securitate și actualizări, backup-uri, suport și liniște sufletească.

Sunteți interesați de crearea unui site web? Aveți nevoie de marketing digital sau servicii SEO pentru site-ul dumneavoastră? JustWeb este alegerea potrivită pentru nevoile dvs.

Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
  Avatar for Andrei
  1Comments
  Avatar for Andrei

  […] Alte platforme de e-commerce pot veni sub forma unor platforme open source care au nevoie de un spațiu de găzduire (în cloud sau la sediu), de o implementare manuală completă și de servicii de mentenanță. […]