De ce traficul organic este important pentru afacere
Ați acordat atenție traficului organic, care este uneori neglijat, cu toate că este crucial pentru succesul afacerii dvs.?
Traficul organic este o strategie eficientă de a crește numărul de vizite pe site-ul dvs. web. Folosirea acestei metode poate duce la creșterea numărului de clienți potențiali, a vânzărilor și a profiturilor.
Dacă administrați o afacere și nu profitați de traficul organic pentru a dobândi noi clienți, faceți o greșeală imensă.
De ce sunt strategiile de trafic organic atât de eficiente?
Pentru a înțelege de ce metodele de trafic organic sunt atât de eficiente, trebuie mai întâi să examinăm contextul a ceea ce fac oamenii atunci când caută online.
Aceștia utilizează acele gadgeturi cu scopul de a cumpăra atunci când se așează la calculator sau își scot telefonul, deschid Google și tastează o frază despre ceva ce caută. Ei nu sunt acolo pentru a naviga pe internet, a trimite e-mailuri sau a verifica rețelele sociale.
Aceștia au o idee pentru un produs sau un serviciu. Activitățile oamenilor sunt motivate de dorința lor de a localiza și de a achiziționa acel produs sau serviciu.
Intenția lor poate fi clasificată în patru tipuri:
- navigare
- informare
- investigație comercială
- tranzacție
Fiecare interogare de căutare se încadrează în una dintre aceste grupe.
Căutări de navigație
Oamenii fac căutări de navigație atunci când doresc să călătorească undeva. Acestea sunt căutările de tipul „Doresc să merg la…”.
Poate că ei știu deja că vor să meargă undeva pentru o gustare, dar nu știu unde sau la ce restaurant vor să meargă. Așa că vor căuta online restaurante pentru prânz. Iar decizia lor va depinde de ceea ce vor descoperi.
Atunci când cineva trebuie să meargă undeva, fie că este vorba de o brutărie, o florărie sau un dentist, va începe cu o căutare.
Căutări informaționale
Ce faceți atunci când doriți să aflați ceva? Căutați pe Google. Acestea sunt interogările de tipul „Aș vrea să știu…”.
Oamenii folosesc internetul pentru a găsi multe tipuri de informații.
Doresc să fie informați despre un festival care urmează să aibă loc?
Doresc să afle mai multe despre un produs sau un serviciu?
Caută cunoștințe despre un subiect oarecare?
Ei caută cu intenție în toate aceste situații.
Există un motiv pentru care fac o căutare pe Google, fie că este vorba despre „cum să-ți faci câinele să fie ascultător” sau „cum să-ți faci pâine în casă„.
Există un raționament în spatele acestor căutări. Ele nu au fost executate la întâmplare.
Căutările de tipul „vreau să fac…” sunt un alt tip de căutare informativă pe internet.
Acestea apar atunci când indivizii doresc cunoștințe adaptate la o activitate. Aceștia ar putea căuta „cum să-ți schimbi uleiul„, „cum să construiești o masă” sau „cum să folosești tehnologia pentru a realiza o transmisiune în direct„.
În fiecare situație, ați căuta online pentru a afla instrucțiunile specifice în vederea finalizării misiunii dvs.
Căutări de investigații comerciale
Acestea sunt interogări referitoare la caracteristicile, avantajele sau prețurile unor produse specifice. Mai degrabă decât să învețe cum să facă ceva, aceștia doresc să primească răspuns la anumite întrebări pentru a putea face o alegere de cumpărare.
Întrebările sunt de genul: „Asta vine în diverse culori?”.
Ei au luat deja decizia de a cumpăra. Doar că nu s-au decis încă ce anume. Dacă acești clienți nerăbdători localizează site-ul dvs. web și obțin informațiile pe care le doresc, vor fi ușor de convins să cumpere de la dvs.
Căutări tranzacționale
Apoi, există căutările motivate de gândul „Vreau să cumpăr…”.
Acestea apar atunci când o persoană intră online pentru a face o anumită tranzacție.
Aceștia știau deja că vor să cumpere un laptop, un hanorac, un articol sportiv, îmbrăcăminte, încălțăminte sau orice altceva. Aceștia navighează online pentru a descoperi magazinul de la care vor cumpăra produsul. Își vor face selecția pe baza catalogului, a culorilor, a descrierilor și a prețurilor.
Ideea este că fiecare căutare are în spate un scop. Acest lucru nu este ca orice alt tip de marketing. Cu marketingul de căutare, vă adresați consumatorilor care sunt deja interesați să cumpere.
Ce face ca strategiile de trafic organic să fie unice față de marketingul tradițional
Este complet diferit de alte tactici de marketing obișnuite.
Înainte o casă de discuri unde se folosea marketingul tradițional, făcea publicitate în reviste, ziare și la radio. Eforturile lor de marketing se bazau pe aruncarea unei plase asupra unei populații marei de oameni care ar putea fi interesați de produsele lor. Aceștia puteau sau nu să fie interesați. Chiar dacă ar fi dorit discurile produse, ar fi putut să nu vadă reclamele atunci când ar fi fost gata să cumpere.
Comparați acest lucru cu marketingul de căutare. Atunci când faceți marketing cu SEO (Search Engine Optimization), vă îndreptați către persoane care sunt deja interesate de ceea ce aveți de oferit.
Iar dacă compania dvs. poate satisface nevoia pe care intenționează să o îndeplinească, sunteți într-o poziție bună pentru a face o vânzare. Vă puteți adresa nevoilor lor de informații despre un produs sau de instrucțiuni despre cum să realizeze ceva.
Dacă anticipați întrebările consumatorilor cu privire la produsul dumneavoastră, puteți include videoclipuri, instrucțiuni și PDF-uri. Toate aceste elemente sau câteva dintre ele pot apărea în rezultatele căutărilor, direcționând vizitatorii către dvs. și compania dvs.
Presupuneți că sunteți un furnizor de camere web sau o tehnologie care se conectează la camere. În acest scenariu, îi puteți instrui cu privire la modul în care să își utilizeze camera web sau să interacționeze cu alte echipamente.
Persoanele care caută soluții la întrebarea „cum pot să îmi folosesc camera web pentru a transmite în direct?” vă vor descoperi. Scopul căutării lor pe internet este de a găsi informații. Dumneavoastră le veți furniza. Iar ei vor fi mai înclinați să vină direct la dvs. data viitoare.
Prin valorificarea intenției de căutare a oamenilor, puteți utiliza această strategie atractivă pentru a atrage noi vizitatori.
Cât de mult trafic există? Luați în considerare câți oameni sunt online.
În fiecare zi, există 8.5 miliarde de căutări pe internet, 255 de miliarde în fiecare lună.
Asta înseamnă o mulțime de persoane care caută orice pe internet.
Iar dacă nu aveți o strategie pentru a atrage acești clienți care deja caută în mod activ, pierdeți o parte semnificativă din baza de clienți potențiali. Deoarece aceste persoane caută în mod activ online, abordările și strategiile de marketing tradiționale nu vor ajunge la ei.
Sintagma trafic se referă la suma operațiunilor de transport, a legăturilor stabilite și/sau a mișcării în mai multe aspecte ale vieții.
- Trafic rutier (de autovehicule, rutier comercial)
- Trafic comercial
- Trafic aerian (aviatic comercial, de avioane/elicoptere)
- Trafic de telecomunicații (telefon, telegraf, videotelefon)
- Trafic feroviar (pe căi ferate)
- Trafic maritim (comercial, de vapoare)
- Trafic de pietoni (pietonal)
- Trafic de călători (feroviar, aviatic, maritim, fluvial, automobilistic)
- Trafic organic de/pe Internet (internetic)