Cu un bun branding digital vă puteți diferenția compania de concurenții săi.
Ceea ce spun clienții despre noi este mai important decât ceea ce spunem noi despre noi înșine. Eforturile noastre de branding digital spun foarte multe despre cine suntem și ce valoare oferim potențialilor noștri clienți, parteneri, membri sau consumatori.
O persoană obișnuită ar putea crede că branding digital se concentrează pe logo-ul propriu sau pe designul site-ului web și pe modul în care acesta poate influența percepția consumatorului asupra mărcii proprii.
Dar, este mult mai complicat.
Într-o lume conectată, cu multe puncte de contact online (cum ar fi site-urile web sau aplicațiile, rezultatele motoarelor de căutare, recenziile online sau discuțiile din social media), majoritatea deciziilor sunt luate după ce ați experimentat brandul dvs. în spațiul digital.
Să recunoaștem, obținerea de noi clienți a devenit din ce în ce mai dificilă, având în vedere cantitatea de conținut, informații și opțiuni disponibile pentru publicul dumneavoastră țintă. Acum, trebuie să înțelegeți că abordarea tradițională a marketingului nu mai este suficientă.
Trebuie să înțelegeți modul în care brandul dvs. digital are un impact asupra probabilității ca publicul dumneavoastră să vă achiziționeze produsele sau serviciile, să se alăture organizației dumneavoastră sau să devină partener sau sponsor.
De aceea, brandingul digital este important pentru afacerea dumneavoastră.
Ce este branding digital?
Publicul dumneavoastră este bombardat cu mesaje publicitare și de marketing care vă inhibă capacitatea de a dezvolta o conexiune specială. Același potențial sau expertiză este oferit peste tot pe internet, dar ceea ce vă separă de concurență este povestea dumneavoastră și modul în care este prezentată în spațiul digital.
Branding digital înseamnă stabilirea poveștii brandului companiei și prezență într-un spațiu digital.
Brandingul digital este cheia pentru a stabili o conexiune semnificativă cu publicul dumneavoastră țintă. Este vorba despre utilizarea propunerii dumneavoastră unice pentru a vă diferenția pe dumneavoastră și ofertele dumneavoastră de concurență.
Acum, haideți să împărțim fiecare componentă în termeni de marketing familiari.

01 Identitatea ta digitală
Brandingul digital trebuie să fie diferit de ideile noastre convenționale de branding. Un brand nu poate să ne spună pur și simplu ce simbolizează și apoi să se aștepte ca noi să credem în el. Un brand trebuie să își trăiască valorile și apoi să le transmită prin intermediul brandingului digital.
Două instrumente puternice folosite pentru a vă crea o identitate digitală sunt marketingul de conținut și social media.
02 Marketing de conținut
Atunci când sunteți întrebat despre educația dumneavoastră, ce vă motivează sau cum ați atins anumite obiective, s-ar putea să vă surprindeți spunând o poveste.
În esență, aceasta este identitatea dumneavoastră.
Este important să înțelegeți cum se corelează provocările cu care v-ați confruntat cu dorințele și nevoile publicului dumneavoastră țintă. Marketingul de conținut este cel mai bine utilizat pentru a oferi conținut relevant, potrivit pentru diferitele etape ale călătoriei unui utilizator, care să transmită modul în care, printr-o serie strategică de conținut, produsul sau serviciul dvs. reprezintă o soluție.
Este important de precizat, furnizarea de valoare dincolo de ceea ce oferiți este cea mai bună modalitate de a începe să vă construiți identitatea. Consolidarea propunerii dumneavoastră de valoare sau a motivului pentru care sunteți mai bun decât concurența este cea mai bună modalitate de a continua să vă stimulați publicul vostru țintă.
Acum, să trecem la modul în care social media este folosită pentru a vă dezvolta identitatea digitală.
03 Social Media
Acțiunile din social media transmit vocea mărcii dumneavoastră. De la actualizările de stare până la modul în care răspundeți la comentarii, transmiteți vocea brandului dumneavoastră. Activitatea din rețelele de socializare este un factor important de conștientizare și poate fi folosită pentru a vă modela identitatea.
Dacă nu sunteți sigur cum să porniți, începeți cu ascultarea socială pentru a vă ajuta să vă formați identitatea digitală. Examinați discuțiile publicului pentru a vă ghida identitatea digitală.
Nu trebuie să vă schimbați identitatea în funcție de ceea ce dorește audiența dumneavoastră. Trebuie să vă schimbați modul în care vorbiți cu publicul vostru, iar identitatea voastră va fi modelată de această experiență.
După ce v-ați stabilit identitatea, este timpul să vă concentrați asupra vizibilității.

04 Vizibilitatea
A doua componentă a brandului dumneavoastră digital este vizibilitatea. Luați în considerare toate punctele de contact la care publicul țintă este expus la brandul vostru în spațiul digital.
Aceasta include site-ul dumneavoastră web, rezultatele căutărilor online, rețelele de socializare și site-urile de recenzii. În mod firesc, prioritatea și resursele sunt plasate pe punctele de contact „controlate”, cum ar fi site-ul vostru web, dar cele mai influente puncte de contact sunt cele „necontrolate”, care sunt site-urile de evaluare și recenzii.
05 Anunțuri digitale
Publicitatea digitală contribuie, de asemenea, la vizibilitatea dumneavoastră și este considerată un punct de contact „controlat”. Cu o strategie puternică de publicitate digitală, puteți crea campanii foarte bine țintite.
06 SEO
O parte esențială a vizibilității voastre este reprezentată de rezultatele obținute de audiența din motoarele de căutare.
Faptul de a fi listat în fruntea motoarelor de căutare nu numai că vă va ajuta să vă creșteți vizibilitatea, dar transmite faptul că sunteți conștienți de nevoile publicului dumneavoastră țintă și că înțelegeți comportamentul acestuia în materie de căutare.
Rezultatele motoarelor de căutare creează, de asemenea, credibilitate, deoarece mulți consumatori cred că dacă o marcă este afișată pe prima poziție în rezultatele motoarelor de căutare, înseamnă că este foarte credibilă.
07 Credibilitatea
Vă puteți petrece ani de zile pentru a vă dezvolta credibilitatea, dar aceasta poate fi distrusă în câteva secunde. Este important să construiți în mod activ o buclă de feedback cu publicul țintă pentru a vă păstra credibilitatea.
Un brand digital stabilit în mod corespunzător poate utiliza toate punctele de contact pentru a culege feedback care, la rândul său, va consolida credibilitatea.
Activitățile din rețelele sociale contribuie, de asemenea, la credibilitatea voastră. Atunci când folosim implicarea în rețele sociale pentru branding digital, trebuie să luăm în considerare experiența generală a utilizatorului și să ne concentrăm pe transparență și încredere.
Dacă sunteți atenți la urmăritorii voștri și răspundeți în mod autentic, vă veți crește în mod natural credibilitatea.
08 Un eșec de branding digital
Mărcile încearcă din ce în ce mai mult să afișeze mai multă personalitate în comunicările lor de marketing. Unele fac acest lucru bine, în timp ce altele, nu prea.
Mărcile care transmit o personalitate mai apropiată de cea umană își sporesc încrederea și autenticitatea. În marketingul tradițional, personalitatea unei mărci este sculptată sau proiectată asupra consumatorilor.
În spațiul digital, această personalitate este transmisă prin implicare, dialog și prezență și prin anumite platforme. Nu uitați că simpla prezență și participarea la conversații este o declarație în plus.
Modul în care vă gestionați marca are implicații uriașe. Dacă campaniile voastre de branding nu reușesc să atingă ținta, este posibil să trebuiască să vă examinați cultura companiei.
Branding digital poate face legătura între obiectivele afacerii voastre și ținta publicului dumneavoastră.
Dacă publicul dumneavoastră dorește să vă găsească sau să vă verifice referințele, brandul vostru digital ar trebui să răspundă imediat acestor preocupări.
Gânduri finale
Nu contează dacă sunteți o persoană care dorește să beneficieze de experiența proprie sau o companie care dorește să își convingă publicul, brandingul digital trebuie să fie prioritar. Branding digital reprezintă identitatea, vizibilitatea și credibilitatea unei afaceri în rândul consumatorilor care descoperă, relaționează și interacționează cu afacerea online.
Având în vedere că, în prezent, publicul utilizează platformele online (de exemplu, căutarea online, rețelele sociale, aplicațiile mobile etc.) pentru a lua decizii de cumpărare, construirea unui brand digital robust va crește numărul de clienți, generarea de clienți potențiali, consumul de conținut și gradul de conștientizare a mărcii.
În ceea ce privește proprietarii de afaceri, specialiștii în marketing sau persoanele care doresc să își construiască o audiență, cu toții trebuie să ne concentrăm asupra construirii unui branding digital puternic, deoarece, în cele din urmă, afacerea noastră depinde de acest lucru.